KURZ STUDENÉ KUCHYNĚ
Lektor kurzu: Vladimír Picka - lektor kulinářské akademie, člen představenstva AKC ČR, člen hodnotitelských komisí národních soutěží kuchařů.
Počet účastníků: 17 - 20
Termín konání: 2.-5. 9. 2020 (středa–sobota) Kurz se uskuteční v náhradním termínu.
Místo konání: Hotelová škola Poděbrady
Cena kurzu:
- 2 700 Kč pro studenty,
- 3 700 Kč pro dospělé.
Délka kurzu: 4 dny - zahájení ve středu v 8.00 hodin
Informace: Kateřina Habersbergerová, habersbergerova@hsvos.eu, +420 777 668 835
Náplň kurzu studené kuchyně
1. a 2. den
8:00 Zahájení kurzu zástupcem školy
8:10 Teoretická příprava:
- význam a smysl studené kuchyně,
- pomůcky, vybavení kurzu,
- úprava složitých salátů,
- členění výrobků - plněná vejce,
- obecné zásady přípravy,
- jedno a víceporcové aspiky,
- moderní trendy v přípravě.
12:00-13:00 Polední přestávka
13:00 Praktické vyučování:
- příprava surovin,
- speciální masové výrobky,
- výrobky z uzenin,
- výrobky ze sýrů, plněné sýry, rolády,
- majonézy, aspiky, pochoutková másla pěny,
- plněná zelenina, kanapky a chuťovky,
- příprava obložených chlebíčků - 10 druhů,
- příprava fingerfood - 5 druhů.
3. den
7:00 Příprava složitých výrobků studené kuchyně
Příprava výrobků na raut:
- příprava základních druhů sushi,
- galantiny z drůbeže, kachny - rolovaná masa, cheudfreud,
- paštiky v těstě, teriny, masa v obalech, masa s crustou,
- dekorace mís,
- zásady přípravy rautového stolu,
- ozdoby, aranžmá mís.
4. den
Zahájení rautu pro pozvané hosty a účastníky kurzu a předání osvědčení.
Změna v osnově může být provedena z hlediska nezajištění všech surovin. Rovněž může být provedena drobná úprava v časovém harmonogramu. Podrobný sortiment je součástí souboru receptur, které jsou v ceně kurzu.