Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT

Bon appétit! Tarte Tatin, Blanquette de veau, co to je?

Když nemůžeme cestovat do Francie, pozveme si Francii alespoň do kuchyně, takto se na jaře rozhodli naši francouzštináři z druhého ročníku a zapojili se do projektu Erasmus Evropa přichází do našich kuchyní (L’Europe s’invite dans nos cuisines).

Naši studenti zjistili, co je to bouquet garni, který potřebovali na klasický francouzský pokrm Blanquette de veau, což je telecí ragú v bílé omáčce.  A všichni si budou pamatovat, že Tarte Tatin se musí péct obráceně, jablky vespod. Zkaramelizovaná jablka chutnají báječně! Francouzi překonali nástrahy přípravy knedlíků a zvládli je prý na jedničku. A štrúdl byl prý délicieux!

Máme radost, že naši studenti jsou aktivní a kreativní a že jsme se mohli projektu zúčastnit. Kdo ví, třeba se právě zrodila nová hvězda na poli francouzské gastronomie. Tak ještě jednou Bon appétit!

Francouzský koláč Tarte tatin

La blanquette de veau a pilaf

Svíčková

Štrúdl