HOTELOVÁ ŠKOLA PODĚBRADY
Hotelová škola Poděbrady, příspěvková organizace
Komenského 156/7, 290 01 Poděbrady
tel.: 322 312 622, e-mail: info@hotelovkapodebrady.eu
Beseda o udržitelnosti
Dne 9. května 2024 se třídy 1. ročníku zúčastnily besedy na téma UDRŽITELNOST. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o naší planetě, ale hlavně praktických tipů, jak se o ni lépe starat.
Výlet za barokním klenotem
Za barokním klenotem, sochami Matyáše Bernarda Brauna, ale také za prvopočátky výroby léků. O tom byla literární exkurze tříd 1.A a 1.B na hospitál Kuks.
Modrá je dobrá! Banket 2.C měl nádech originality.
Na vzhledu a výzdobě jsme se dlouho nemohli shodnout, modrá barva není úplně typická, ale nakonec rozhodlo hlasování. Na slavnostních stolech tak místo typických prvků čekaly sklenice s květinami, plné blankytně modré vody nebo stejně barevná sklíčka.
Vyučující španělského jazyka
Hotelová škola Poděbrady vypisuje výběrové řízení na pozici vyučující španělského jazyka s nástupem od 1. září 2024.
Aktivity DM jaro 2024
S domovem mládeže jsme navštívili galaxii barev, zámecký biograf, divadlo Radka Brzobohatého, začali jsme s lekcemi spinningu, připravujeme se na expedici DofE a doučujeme se matiku, češtinu a angličtinu.
Kurz SUSHI
Hotelová škola Poděbrady pořádá v pondělí 27. 5. 2024 kurz SUSHI.
School Food Fest 2024
Ve středu 8. května 2024 od 11:00 hodin pořádáme další ročník gastronomického festivalu SCHOOL FOOD FEST na Lázeňské kolonádě v Poděbradech.
Pokyny ke sportovnímu kurzu
Sporthotel Kácov
2.A, 2.B: 9.-12. září 2024
2.C, 2.D: 16.-19. září 2024
Maturitní ples 2024
Představte si noc plnou hudby, světel, třpytek a elegance. Přesně taková byla naše Magická noc, která se uskutečnila 17. března 2024 v pražském Paláci Žofín.
Erasmus+ v Hamburku
V rámci našeho školního projektu Erasmus+ jsme se ve dnech 3. - 15. března 2024 s osmi vybranými spolužáky z druhého ročníku zúčastnili výměnného pobytu v Hamburku.
ERASMUS Malta 2024
Dvoutýdenní pobyt zahrnoval dva na sebe navazující kurzy. V prvním, zaměřeném na teoretickou metodiku CLIL, jsme prakticky a zajímavým způsobem seznámily s principy, postupy a očekávanými výstupy, které si CLIL klade za cíl. Následně jsme v druhém týdnu tyto poznatky prakticky využívaly při tvorbě digitálních materiálů.
O sushi a jak balit?
Během poutavé přednášky připravil pan Lambert různé druhy sushi, na které jsme se všichni moc těšili. Co je Tamagoyaki a jak se správně sushi připravuje? To a mnohem více se dozvíte na kurzu, který na naší hotelovce proběhne v příštím školním roce.