UČEBNICE PRO PRVNÍ ROČNÍK
Český jazyk a komunikace
- Český jazyk pro 1. ročník SOŠ (SPN, M. Čechová, J. Kraus, V. Styblík, I. Svobodová)
Anglický jazyk
- Maturita Solutions 3rd Edition PRE-INTERMEDIATE Student´s Book Czech Edition
- Maturita Solutions 3rd Edition PRE-INTERMEDIATE Workbook Czech Edition
Německý jazyk
- Direkt Neu 1
- od 2. pololetí - Pluspunkte Beruf-Erfolgreich in Gastronomie und Hotellerie A2/B1
Francouzský jazyk
- C'est parti 1
Španělský jazyk
- Nueva Aventura 1
Dějepis
- Dějepis pro střední odborné školy. Základní směry dějinného vývoje (Čapek, Pátek, nakl. Scientia)
Literární výchova
- Dějiny literatury od starověku do počátku 19. století (Vladimír Prokop, vydal O.K. Soft)
- Čítanka k dějinám literatury od starověku do počátku 19. století (V. Prokop, O.K. Soft)
(cena jedné učebnice kolem 90 Kč) - Teorie literatury pro SŠ (Robert Ibrahim / Robert Kolár, Fraus 2014)
Základy přírodních věd
- Chemie pro střední školy (Jiří Banýr, Pavel Beneš a kolektiv)
- Základy ekologie (Kvasničková )
- Fyzika pro netechnické obory SOŠ a SOU (Štoll)
Matematika
- Mikulčák Jiří, Klimeš Bohdan, Široký Jaromír a kolektiv: Matematické, fyzikální a chemické tabulky pro SŠ; (pro celou dobu studia).
- Milada Hudcová, Libuše Kubičíková: Sbírka úloh z matematiky pro SOŠ, SOU a nástavbové studium; Prometheus (pro celou dobu studia).
- Milada Hudcová, Libuše Kubičíková: Sbírka úloh z matematiky pro SOU a SOŠ; Prometheus (pro celou dobu studia).
Práce s počítačem
- pracovní listy učitele (dle učebnice Informatika a výpočetní technika pro střední školy - Roubal, CP Books)
Písemná elektronická komunikace
- Žáci si zakoupí licenci výukového programu (objednávky přes školu první týden v září).
Technika obsluhy a služeb
- Stolničení (Salač)
Technologie přípravy pokrmů
- Vzdělávací portál Kulinářské umění www.kulinarskeumeni.cz
- zvýhodněná licence pro žáky po celou dobu jejich studia za 1198 Kč
- projekt zaměřený na profesionální gastronomické vzdělávání formou video e-learingu
- určen pro profesionály v gastronomii a studenty gastronomických a hotelových škol
Vážení rodiče a studenti,
Hotelová škola a Vyšší odborná škola Poděbrady vyučuje gastronomické předměty dle vzdělávacího projektu Kulinářské umění, který je určen pro hotelové a gastronomické školy a pro profesionály v gastronomii.
Projekt se zaměřuje na výuku jednotlivých kulinářských technik a postupů, které jsou srozumitelně zpracované formou on-line video kurzů profesionálního vaření a je inspirovaný metodikou výuky na světových gastronomických školách. Nejedná se tedy o tradiční učebnici, ale o moderní výuku formou e-learningu, do kterého studenti získají přístup nákupem studentské licence, která je platná na celou dobu jejich studia.
Více se o projektu Kulinářské umění dozvíte na www.kulinarskeumeni.cz
Cena studentské licence na celou dobu studia je 1.200 Kč.
Platbu za studentskou licenci Kulinářského umění uhradíte bezhotovostně, v rámci hromadné platby pro předmět technologie přípravy pokrmů. Informace o bezhotovostních platbách získáte každoročně na schůzce s přijatými, nebo později kdykoliv u vedení školy nebo u třídních učitelů.
Učebnice můžete zakoupit na http://www.KnihaNymburk.cz/
UČEBNICE PRO DRUHÝ ROČNÍK
Český jazyk a komunikace
- Český jazyk pro 2. ročník SOŠ (SPN, M. Čechová, J. Kraus, V. Styblík, I. Svobodová)
Anglický jazyk
- Maturita Solutions 3rd Edition PRE-INTERMEDIATE Student´s Book Czech Edition
- Maturita Solutions 3rd Edition PRE-INTERMEDIATE Workbook Czech Edition
Německý jazyk
- Direkt Neu 1
- Pluspunkte Beruf-Erfolgreich in Gastronomie und Hotellerie A2/B1
Španělský jazyk
- Aventura 1
Francouzský jazyk
- C'est parti 1 / C'est parti 2
Základy společenských věd
- pracovní listy učitele a vybrané kapitoly z níže uvedených knih (k dispozici v knihovně)
- Společenské vědy pro SŠ, 2. díl, Didaktis
- Základy společenských věd, 1. díl, Fortuna
- Maturita - společenské vědy (Drábová)
Literární výchova
- Literatura 19. a počátku 20.století (Vladimír Prokop)
- Čítanka k literatuře 19. a počátku 20. století (Vladimír Prokop)
Nauka o výživě
- Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost (Kuderová, nakl. Fortuna)
- Výživa v kostce (Hrubý, nakl. Ratio)
Matematika
- Milada Hudcová, Libuše Kubičíková: Sbírka úloh z matematiky pro SOŠ, SOU a nástavbové studium; Prometheus (pro celou dobu studia).
- Milada Hudcová, Libuše Kubičíková: Sbírka úloh z matematiky pro SOU a SOŠ; Prometheus.
- Učební materiály na portálu OLAT.
Základy ekonomiky
- Kočí Jana, Königová Lenka. Základy ekonomiky pro střední a vyšší hotelové školy. 2. vydání. Praha: Fortuna, 2015. (vyjde v průběhu měsíce června)
Technologie přípravy pokrmů
- Vzdělávací portál Kulinářské umění www.kulinarskeumeni.cz
- zvýhodněná licence pro žáky po celou dobu jejich studia za 1198 Kč
- projekt zaměřený na profesionální gastronomické vzdělávání formou video e-learingu
- určen pro profesionály v gastronomii a studenty gastronomických a hotelových škol
Technika obsluhy a služeb
- Stolničení (Salač)
Zeměpis cestovního ruchu
- Základní literatura: Zeměpis cestovního ruchu – příručka pro průvodce cestovního ruchu. Učebnice pro hotelové a jiné střední školy, nakladatelství České geografické společnosti.
- Atlas České republiky, Kartografie Praha
- Školní atlas světa, Kartografie Praha
Obchodní korespondence
- výuka probíhá pomocí portálu E-Enter (školní licence)
UČEBNICE PRO TŘETÍ ROČNÍK
Český jazyk a komunikace
- Český jazyk pro 3. ročník SOŠ (SPN, M. Čechová, J. Kraus, V. Styblík, I. Svobodová)
Anglický jazyk
- Maturita Solutions 3rd Edition INTERMEDIATE Student´s Book Czech Edition
- Maturita Solutions 3rd Edition INTERMEDIATE Workbook Czech Edition
Německý jazyk
- Direkt Neu 2
- Pluspunkte Beruf-Erfolgreich in Gastronomie und Hotellerie A2/B1
Španělský jazyk
- Aventura 2
Francouzský jazyk
- C'est parti 2
VOP
- cvičebnice Podnikání v hotelnictví a gastronomii (Ing. Chárová, Mgr. Kališová), 2020, k zakoupení u vyučujících
- cvičebnice Projektové řízení eventů (Ing. Krátká, Mgr. Svobodová), 2020, k zakoupení u vyučujících
- cvičebnice Průvodcovská činnost (Ing. Drobná, Mgr. Jeřábková), 2020, k zakoupení u vyučujících
Základy společenských věd
- pracovní listy učitele a vybrané kapitoly z níže uvedených učebnic (k dispozici ve šk. knihovně)
- Základy společenských věd II. (Ryska)
- Maturita-společenské vědy (Drábová)
- Právo pro střední školy (Ryska, Puškinová)
Aplikovaná psychologie
- pracovní listy učitele, Psychologie a společenská výchova (Vacínová, Victoria Publishing)
Literární výchova
- Přehled světové literatury 20. století (Prokop)
- Čítanka k Přehledu světové literatury 20. století (Prokop)
- Přehled české literatury 20. století (Prokop)
- Čítanka k Přehledu české literatury 20. století (Prokop)
Matematika
- L. Hudcová, L. Kubinčíková: Sbírka úloh z matematiky pro SOŠ, SOU a nástavbové studium, Praha, Prométheus (pro celou dobu studia)
- Učební materiály na portálu OLAT
Účetnictví
- KRÁLOVÁ, Irena. Účetnictví pro střední a vyšší odborné školy v hotelnictví a cestovním ruchu. 2. vydání. Praha: Fortuna, 2015. 192 s. ISBN 978-80-7373-036-9
Ekonomika
- Podnikání v hotelnictví a gastronomii (Smetana, Krátká, nakl. Fortuna, 2009)
Cestovní ruch
- Cestovní ruch pro SŠ a veřejnost (Drobná, Morávková, nakl. Fortuna) - aktuální vydání
UČEBNICE PRO ČTVRTÝ ROČNÍK
Český jazyk a komunikace
- Český jazyk pro 4. ročník SOŠ (SPN, M. Čechová, J. Kraus, V. Styblík, I. Svobodová)
Anglický jazyk
- Maturita Solutions 3rd Edition INTERMEDIATE Student´s Book Czech Edition
- Maturita Solutions 3rd Edition INTERMEDIATE Workbook Czech Edition
Německý jazyk
- Direkt Neu 2
- Pluspunkte Beruf-Erfolgreich in Gastronomie und Hotellerie A2/B1
Španělský jazyk
- Aventura 2
Francouzský jazyk
- Quartier Libre 2
VOP - Jazykový certifikát - NĚMČINA
- T. Černý, K. Jansová: K maturitě bez obav (nová verze), Klett, ISBN 978-80-7397-227-1
VOP - Jazykový certifikát - FRANCOUZŠTINA
- DELF actif scolaire et junior (niveau A2), nakladatelství ELI, ISBN 9788853613783
VOP - Jazykový certifikát - ŠPANĚLŠTINA
- K nové maturitě bez obav
Základy společenských věd
- pracovní listy učitele a vybrané kapitoly z níže uvedených učebnic (k dispozici ve šk. knihovně)
Občanská nauka pro SŠ III. (Dudák, SPN)
Základy společenských věd III. (Adamová)
Společenské vědy pro SŠ, 4. díl, Didaktis
Literární výchova
- Přehled světové literatury 20. století (Prokop)
- Čítanka k Přehledu světové literatury 20. století (Prokop)
- Přehled české literatury 20. století (Prokop)
- Čítanka k Přehledu české literatury 20. století (Prokop)
Matematika
- L. Hudcová, L. Kubinčíková: Sbírka úloh z matematiky pro SOŠ, SOU a nástavbové studium, Praha, Prométheus (pro celou dobu studia)
- Učební materiály na portálu OLAT
Účetnictví
- KRÁLOVÁ, Irena. Účetnictví pro střední a vyšší odborné školy v hotelnictví a cestovním ruchu. 2. vydání. Praha: Fortuna, 2015. 192 s. ISBN 978-80-7373-036-9. (je již vydaná)
Makroekonomie, Finanční řízení
- Finanční analýza pro SŠ a VOŠ (Irena Králová, Fortuna, 2009)
- Makroekonomie a hospodářská politika státu (Irena Králová, Fortuna, 2010)
Marketing a management
- Marketing a management pro SŠ a VOŠ hotelové (Kynclová, Karásková nakl. Fortuna, 2009)
Právo v podnikání
- RYSKA R., PUŠKINOVÁ M. Právo pro střední školy. EDUKO. Poslední aktualizované vydání.