Hotelová škola Poděbrady

Hotelová škola Poděbrady

Středočeský krajAEHT

Akademie kulinářského umění pro talentované žáky

Akademie kulinářského umění pro talentované žáky je vzdělávací program určený pro žáky, kteří mají zájem se dále rozvíjet i během svého studia. V průběhu několika seminářů se žák naučí prakticky všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie. Mentory a ambasadory jsou úspěšní šéfkuchaři, kteří předávají své bohaté zkušenosti.

Seminářů se účastním společně s Filipem Horákem a Honzou Bínou. První seminář se konal v únoru a jeho téma bylo práce s nožem, krájení a broušení, vejce a snídaně. Naučili jsme se brousit nože na brusném kameni, francouzskou a klasickou omeletu, vejce Benedikt, frittatu a tortillu (italská a španělská omeleta), a to celé pod vedením zakladatele Kulinářského umění pana Jiřího Roitha.

Druhý seminář byl veden Filipem Sajlerem a Martinem Staňkem na téma drůbež a hovězí steakové maso. Naučili jsme se vykosťovat kuře, ze kterého jsme použili prso a udělali supréme. Připravili roastbeef, tatarák ze svíčkové, carpaccio a hovězí steak.

Na další seminář se už moc těšíme v květnu. Bude na téma ryby a mořské plody pod vedením pana Zdeňka Křížky.

Na konci studia má žák možnost účastnit se soutěže "KU Young Chef". Pro letošní rok se soutěže zúčastní Filip Horák.

Hanča Budková, 3.B